Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Változás az online bankkártyás vásárlásoknál – 2021!

Változás 2021. január 1-től a bankkártyás fizetések esetében

2021. január 1-től minden bank az internetes betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlásokat biztonságosabbá tette (belföldön és külföldön is egyaránt).
Ezt lehet, hogy a te bankod már korábban be is vezette.
Ez annyit jelent, hogy 2021. január 1-től, különböző tranzakcióknál, különböző megerősítési módok fordulhatnak elő.
Az internetes fizetés során kétlépcsős azonosítással kell jóváhagyni az internetes kártyás vásárlásokat.
Amennyiben akadozna az online vásárlásod, akkor javasoljuk, hogy tájékozódj a saját bankodnál.
További részletek az alábbi linkeken az egyes bankok oldalán, és ebből megtudod, mi a teendő:

Mi a helyzet, ha webshopunkban nem sikerül végrehajtanod a Barion bankkártyás fizetést?

Abban az esetben, ha webáruházunkban a Barion bankkártyás fizetés sikertelenül zárul, a megrendelésről automatikusan átutalásos díjbekérő kerül kiállításra és kiküldésre a megrendelő számára, mely egyszerű banki átutalással kiegyenlíthető. A megrendelés ebben az esetben nem törlődik és nem is kell újra leadni. Ha viszont a megrendelő a sikertelen Barion bankkártyás fizetés után mégis szeretne elállni a vásárlástól, akkor a kiküldött rendelési értesítőt és a díjbekérőt is figyelmen kívül hagyhatja – ez esetben nincs további teendője, a rendelését és a díjbekérőt 5 nap múlva törölni fogjuk a rendszerből.

Vannak kivételek?

(Forrás: CIB)
EGT3 országon kívüli országokban történő internetes vásárlások
Az Európai Unió irányelve alapján a hitelesítési folyamatban bekövetkezett változások csak azokat a vásárlásokat érintik, melyek esetében az internetes elfogadóhely (kereskedő) az Európai Gazdasági Térség (EGT)3 tagállamainak egyikében működik.
Emiatt, amennyiben Ön egy EGT3 tagállamon kívüli, például amerikai vagy ázsiai országban található kereskedő webshopjában vásárol, a tranzakció jóváhagyásánál valószínűleg nem lesz szükség az új hitelesítési folyamatra, hiszen ezek a kereskedők nem esnek a PSD21 szabályozás hatálya alá.
EGT3 országokban történő internetes vásárlások
Az EGT3 tagországain belüli kereskedőknél végrehajtott internetes tranzakciók esetében a kis összegű, 30 euró összeg alatti vásárlások esetében sem lesz szükség az új hitelesítési folyamatra. Azonban ha az egymást követő és 30 euró összeg alatti vásárlások összege eléri vagy meghaladja a 100 euró összeget, abban az esetben alkalmazni kell az erős ügyfélhitelesítést, vagyis a tranzakció jóváhagyása az új hitelesítési folyamattal történhet majd.

Your Cart